17/10/10

Στην Καστοριά ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τον Παύλο Μελά (17-10-2010)



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καστοριάς η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά με αφορμή τη συμπλήρωση 106 χρόνων από τη δολοφονία του, όπου δυναμικό παρών έδωσαν και τα μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου. Η εκδήλωση άρχισε με τις ομιλίες του προέδρου του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου κ. Αστέριου Χάμου και του υπευθύνου του πυρήνα Δυτικής Μακεδονίας της Χρυσής Αυγής κ. Στέλλιου Ντούφα.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ηρωική ζωή και το έργο του ''Μίκη Ζέζα'' καθώς επίσης και στην αυτοθυσία και την περίσσια αυταπάρνηση που επέδειξε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας ,υποδεικνύοντας ότι μόνο κάποιος σαν εκείνον θα μπορούσε να ελευθερώσει και σήμερα τη χώρα μας από την Κατοχή την οποία βρίσκεται. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ηγέτη του Μακεδονικού αγώνα ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους 100 και πλέον εθνικιστές να βροντοφωνάζουν συνθήματα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των κατοίκων.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους συμμετέχοντες να μεταβαίνουν στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Μελάς στο χωριό όπου φέρει τιμητικά το όνομά του (πρώην Στάτιστα) με τη συγκίνηση έκδηλη στα μάτια των μελών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο και δεν εγκαταλείφθηκε χάρη στην πρωτοβουλία που εξέλαβε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και όχι το Ελληνικό Κράτος ως όφειλε. Οι αρχές του τόπου ήταν για άλλη μια φορά απούσες όπως κάνουν πάντα βέβαια σε εκδηλώσεις Τιμής Ελλήνων ηρώων.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος