8/8/10

ΒΕΡΟΙΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Αυγούστου η διπλή εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου στην Ημαθία, με αφορμή την δολοφονική επίθεση συμμορίας σεσημασμένων Αλβανών λαθρομεταναστών σε ανήλικα Ελληνόπουλα. Παρά την τρομολαγνεία των ΜΜ”Ε”, τα οποία ενώ αρχικά “έθαψαν” τελείως την δολοφονική επίθεση, τις τελευταίες μέρες “ενημέρωναν” για δήθεν επεισόδια στη Βέροια από τη Χρυσή Αυγή, η συμμετοχή συναγωνιστών, φίλων και απλού κόσμου από την περιοχή υπήρξε μαζική.

Καταρχάς, όπως είχε ανακοινωθεί, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση συμπαράστασης στις έξι το απόγευμα στο Διαβατό Ημαθίας, στο κέντρο του χωριού όπου και οι σεσημασμένοι Αλβανοί κακοποιοί μαχαίρωσαν τα ανήλικα Ελληνόπουλα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο πατέρας του ενός θύματος, το οποίο είναι σε ανάρρωση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα από τα τέσσερα θύματα της επίθεσης, με τους οποίους υπήρξε συζήτηση και αναγνώρισαν πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ο μοναδικός πολιτικός οργανισμός που ενδιαφέρθηκε για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, ο κόσμος κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ελιάς στη Βέροια, όπου και είχε ανακοινωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία όμως ήταν αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, καθώς στον χώρο κόπριζαν περίπου 30 θλιβερές φυσιογνωμίες του αναρχικού “χώρου” καταλαμβάνοντας τον χώρο, προφανώς σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Αλβανούς εγκληματίες. Οι πολυπληθείς δυνάμεις τις αστυνομίας εμπόδισαν τον κύριο όγκο των συντεταγμένων Χρυσαυγιτών που έφτασαν από το Διαβατό και αριθμούσαν τα 200 περίπου άτομα να προσεγγίσει τον χώρο της συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί τελικά στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο Βέροιας, 100 μέτρα μακριά από την Ελιά.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε συσπειρώνοντας και εκατοντάδες περαστικών κατοίκων της Βέροιας, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του Πυρήνα Πέλλας της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Γ. Σαχινίδης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι η αλληλεγγύη των Ελλήνων αποτελεί το μόνο όπλο μας απέναντι στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Στη συνέχεια, η συγκέντρωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε πορεία από το Δημαρχείο μέχρι το γήπεδο της πόλης, περνώντας μέσα από τους κεντρικούς δρόμους.

Αυτό που πραγματικά είχε την περισσότερη σημασία ήταν η θετική ανταπόκριση του κόσμου και στο Διαβατό και στη Βέροια, ο οποίος πλέον βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της “πολυπολιτισμικής κοινωνίας” και δείχνει επιτέλους να αναγνωρίζει την αγωνιστικότητα και τη συνέπεια πολιτικού λόγου και πράξεων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Για όλους τους υπόλοιπους ισχύει ένα ιδιαίτερα εύστοχο σύνθημα: “Όταν οι ξένοι σκοτώσουν τα παιδιά σας, τότε θα βγήτε κι εσείς απ’ τα κλουβιά σας”!

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος