7/6/10

Μαθήματα ανεξαρτησίας από τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

Την ώρα που η Ελλάδα γίνεται έρμαιο των κερδοσκόπων και η εγχώρια πολιτική εξουσία είναι πειθήνιο όργανο του ΔΝΤ και των Βρυξελλών, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ανατολικά, η χώρα του Ιράν στέκεται καταδικασμένη από τη «διεθνή κοινότητα» μεν, αλλά περήφανη και ανεξάρτητη. Με συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία φρόντισε να αναπτύξει και τα υπερασπίστηκε δια πυρός και σιδήρου, σε αντίθεση με την πατρίδα μας, κατάφερε σε τρεις δεκαετίες από την Ισλαμική επανάσταση να είναι η 17η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο με βάση την αγοραστική δύναμη (Purchasing Power Parity), ενώ αξιοποιεί το 16% του ΑΕΠ της στην Παιδεία!

Μία χώρα που αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τεράστια διεθνή πίεση (υπολογίζεται ότι μόνο το 1978, με την Ισλαμική επανάσταση, αποσύρθηκαν κεφάλαια αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ξένους και εγχώριους επενδυτές), η οποία όμως έβαλε την πολιτική (και τις θρησκευτικές αξίες στην συγκεκριμένη περίπτωση) πάνω από την οικονομία, προχώρησε με πλάνο, ανεξαρτητοποιήθηκε και βασίστηκε στις δικές της δυνάμεις, με αποτέλεσμα να έχει το λαϊκό έρισμα και να αντέχει στην «πορτοκαλί επανάσταση» made in USA, αλλά και να μένει ανεπηρέαστη όταν το γειτονικό Ντουμπάϊ βουλιάζει από το χρέος στη σκιά των πολυτελών ουρανοξυστών.

Όταν λοιπόν η Ελλάδα «πιάνεται κορόϊδο» στις διεθνείς χρηματαγορές και προσκυνά δουλικά τους κομισάριους της Ε.Ε., ο πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινεζάντ, προχωρά στην απόφαση της ανατίμησης του εγχώριου νομίσματος ριάλ απέναντι στο δολάριο, αντιμετωπίζοντας έτσι τις πιέσεις της αγοράς. Αυτή η απόφαση, σίγουρα θα επηρεάσει τις τιμές πετρελαίου και θα οδηγήσει σε μια αλυσίδα αποτελεσμάτων, δεν πρόκειται όμως να την κρίνουμε από οικονομικής απόψεως, αλλά την επικροτούμε απερίφραστα ως δυναμική πολιτική απόφαση και δείγμα ανεξαρτησίας απέναντι σε κάθε εξωγενή παράγοντα. Ακόμα και να αποδειχθεί λανθασμένη, είναι μια ανεξάρτητη απόφαση από ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος και μόνο γι’ αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να μας παραδειγματίσει. Όσο γι’ αυτούς που θα βιαστούν να σχολιάσουν για τη δυναμική που δίνει η παραγωγή πετρελαίου, αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι πως και η Ελλάδα είχε πολλά «βαριά χαρτιά», τα οποία όμως, σε αντίθεση με το Ιραν, αντί να τα περιφρουρήσει αυστηρά, κατόρθωσε και τα εξανέμισε.

Εν κατακλείδι, η ιστορία προχωρά και συντρίβει τους αδυνάτους και αυτούς που δεν έχουν το σθένος να ορθώσουν ανάστημα και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αυτά τα κράτη που κατόρθωσαν να επιβιώσουν μέσα στους αιώνες είναι αυτά που αντιστάθηκαν και διεκδίκησαν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους. Η Ελλάδα αυτή την ώρα αντιμετωπίζει μια πραγματική σκλαβιά. Είναι σκλάβα και οικονομικά, αλλά βιώνει και τις συνέπειες ενός στρατού κατοχής λαθρομεταναστών, οι οποίοι πρόκειται να «ελληνοποιηθούν». Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η μοίρα όρισε λίγους και εκλεκτούς αυτούς που αναλαμβάνουν το χρέος να αφυπνίσουν και να πρωτοστατήσουν στην Αντίσταση. Είναι υποχρέωσή μας να Νικήσουμε!

Χ.Κ. / Ε.ΝΕ.ΡΓΑ

ΚΗΦΕΑΣ

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος