28/4/10

Ελληνικός Πατριωτικός Σύνδεσμος: Για τα γεγονότα της 18ης Απριλίου στην Λάρισα


Με αφορμή τα όσα κωμικοτραγικά γεγονότα έλαβαν χώρα την Κυριακή 18 Απριλίου του τρέχοντος, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε την παρούσα ανακοίνωση, με καθυστέρηση μιας εβδομάδος μόνο και μόνο επειδή αναμέναμε από την Ένωση Αστυνομικών Λαρίσης να πάρει θέση και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες εθνικιστές, όπως ακριβώς συνέβη στην Αθήνα, έπειτα από την επίθεση στο Μανόλη Γλέζο.

Φαίνεται όμως ότι έχουνε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν και συγκεκριμένα τις επικείμενες εκλογές τους. Την 11η Απριλίου δημοσιεύσαμε στον τοπικό τύπο την πρόθεσή μας να πραγματοποιήσουμε ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α, με αφορμή την επέτειο της ενάρξεως του απελευθερωτικού αγώνος. Την επομένη ενημερώθηκε και η Α.Δ. Λαρίσης, τόσο προφορικά, όσο και με επίσημο έγγραφο του συνδέσμου, ότι πέραν των ομιλιών και των καταθέσεων στεφάνων στην προτομή του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα (πλατεία Λαού) θα υπήρχε και πορεία διαμαρτυρίας σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλεως. Ξαφνικά στα μέσα της εβδομάδος είδαμε αφίσες κολλημένες σε διαφόρους τοίχους, αλλά και προκηρύξεις στον χώρο του Τ.Ε.Ι., οι οποίες καλούσαν τους Λαρισαίους σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και ώρα 10η πρωινή. Την ανακοίνωση υπέγραφε μια άγνωστη ομάδα αποκαλούμενη “αντιφασίστες-τριες” Λάρισας. Προφανώς πρόκειται για μια παράνομη οργάνωση που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, σε αντίθεση με τους νόμιμους φορείς του Πατριωτικού Συνδέσμου και της Χρυσής Αυγής.

Δε δώσαμε και ιδιαίτερη σημασία στα συγκεκριμένα άτομα, διότι για εμάς αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Αισίως φτάσαμε στην ημέρα της εκδηλώσεως και από πολύ νωρίς τα εθνικά εμβατήρια δονούσαν τον περιβάλλοντα χώρο, γεμίζοντας συγκίνηση τους παρισταμένους, αλλά και τους περαστικούς που επικροτούσαν το γαλανόλευκο ποτάμι των εθνικιστών. Εκείνο όμως που μας προξένησε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι ισχυρές, πάνοπλες και με μάσκες για τα χημικά δυνάμεις των Μ.Α.Τ. , αλλά και των ανδρών της ασφάλειας, κυρίως από άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Προ της ενάρξεως της εκδηλώσεως, ο κ. Τσόλκας, Υποδιευθυντής Α.Δ. Λαρισης, πλησίασε τον πρόεδρο του συνδέσμου και ορθά κοφτά τον ενημέρωσε ότι η προγραμματισμένη πορεία, που θα περνούσε από την κεντρική πλατεία, είχε απαγορευτεί, προτείνοντας να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία σε άσχετους δρόμους. Ο πρόεδρος αντιδρώντας του ζήτησε (στα πλαίσια των δημοκρατικών του δικαιωμάτων) να εξηγήσει τους λόγους της απαγορεύσεως. Με τη σειρά του ο κ. Τσόλκας απήντησε με την αστεία δικαιολογία ότι στην κεντρική πλατεία ευρίσκοντο κάποια άτομα με το δικαίωμα της συναθροίσεως και ότι δε θα επέτρεπε να χυθεί αίμα. Αυτά τα άτομα κύριε Τσόλκα είναι οι γνωστοί αναρχικοί που σκοπό είχαν μια παράνομη αντισυγκέντρωση. Είναι αυτοί που παρουσιάζονται τώρα τελευταία ως υποστηρικτές των τρομοκρατών που γάζωναν με αυτόματα όπλα αστυνομικούς. Όταν σας ζητήθηκε να τους απομακρύνετε, γιατί δεν πράξατε κάτι; Και σας ρωτούμε κ. Τσολκα, αν επρόκειτο για μια πορεία του Κ.Κ.Ε. ή άλλων κομμάτων θα κάνατε τα ίδια;

Εν τέλει με τη λήξη της εκδήλωσης κι ενώ ο κ. Τσόλκας είχε προειδοποιήσει με συλλήψεις, οι εθνικιστές υπακούοντας για άλλη μια φορά στο νόμο ξεκίνησαν πορεία προς άλλη κατεύθυνση. Παρ’ όλα αυτά όμως οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το δρόμο και αναίτια κι απρόκλητα άρχισαν τη ρίψη χημικών κι ένα ανελέητο κυνηγητό, συνοδευόμενο από επίθεση προς τους περήφανους νέους με τις ελληνικές σημαίες, την ίδια ώρα που η Γαλανόλευκη παραδινόταν στις φλόγες στην κεντρική πλατεία.

Το μένος των ξένων αστυνομικών, αλλά και των εντόπιων, τόσο των ανδρών των Μ.Α.Τ. , αλλά και των ανδρών της ασφάλειας Λαρίσης, ήταν τέτοιο που ήταν πρωτόγνωρο για τα λαρισαϊκά δεδομένα, λες και επρόκειτο για δίωξη ειδεχθών εγκληματιών. Αν και οι εθνικιστές υπέστησαν τα πάνδεινα, ούτε για μια στιγμή δεν κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών αλλά ούτε και προκάλεσαν την παραμικρή φθορά περιουσίας.

Θεωρούμε υπεύθυνους τους κυρίους Χαλάτση ,Α.Δ. Λαρισης, κ. Τσόλκα (κυρίως αυτόν) Υποδιευντη Α.Δ. και τον διοικητή της Ασαφαλείας κ. Αγάκο, οι οποίοι διέλυσαν μια νόμιμη πορεία, ενώ αντίθετα επέτρεψαν στους αντιεξουσιαστές να πορευτούν ανενόχλητοι και στη συνέχεια να καταλήξουν στο ορμητήριό τους, στην Ιατρική Σχολή Λαρίσης. Όλα αυτά γεννούν την υποψία στο μέσο άνθρωπο, ότι οι κύριοι αυτοί μπορεί και να δέχτηκαν άνωθεν εντολές, διότι αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι ο εθνικιστικός Αγών, ο οποίος είναι ασυμβίβαστος, καθαρός και καταδικαστέος από το υπάρχον σύστημα.

Παρά τις συλλήψεις του προέδρου Αστερίου Χάμου, του πολιτικού μέλους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου και των υπολοίπων αγωνιστών που συνελήφθησαν, δηλώνουμε ότι οι εθνικιστές βγήκαν πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια και ενωμένοι θα συνεχίσουνε το δίκαιο αγώνα τους. Αλήθεια τι έχουν να πουν τώρα οι ψευτοεπαναστάτες του αντιεξουσιαστικού χώρου που μας κατηγορούσαν τόσα χρόνια για συνεργασία με την αστυνομία; Το ερώτημα φυσικά απευθύνεται και στους λοιπούς συντρόφους της ορθοδόξου, αλλά και της ροζ αριστεράς.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες συναγωνιστές που μας συμπαραστάθηκαν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος, τους Λαρισαίους της Λέσχης Αμερικής καθώς και την εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ. Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους Χρυσαυγίτες συναγωνιστές μας, στο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο, στον Αρχηγό του Ε.Ε.Λ.Ε.Κ., Ανδρέα Πετρόπουλο και στους ανένταχτους εθνικιστές, λέγοντας τους ότι τώρα πρέπει να επιδείξουμε πυγμή. Τώρα που οι άνεμοι φυσάνε προς το μέρος μας και όλο και περισσότερος κόσμος πυκνώνει τις γραμμές μας, ας υψώσουμε τα λάβαρά μας, δείχνοντας ότι τίποτα δε φοβίζει και δεν πτοεί το γαλανόλευκο ποτάμι που θα απαλλάξει την Ελλάδα από την κόπρο του Αυγείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Μετά τιμής για το Δ.Σ: Ο Πρόεδρος: Χάμος Αστέριος - Ο Γραμματέας: Τσιλοπάνος Πάρις

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος