23/3/09

SOS ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

Ο σύμβουλος της Παλαιστινιακής πρεσβείας στην Ελλάδα, Μουσταφά Μπαχτισί, παραβρέθηκε στο Βόλο σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το Παλαιστινιακό. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην Παλαιστίνη και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη δήλωσε:

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Εϊναι πάρα πολύ δύσκολη και οι κάτοικοι της Γάζας ζούνε κάτω από άσχημες συνθήκες. Στην περιοχή δεν έχει καταφέρει να φθάσει το μεγαλύρερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας λόγω των εμποδίων που βάζουν οι Εβραίοι. Οι κάτοικοι της Γάζας πληρώνουν το τίμημα της βάρβαρης επίθεσης και της γενοκτονίας. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να πάρει θέση. Δυστυχώς επί 60 χρόνια αυτά ακριβώς τραβάμε και η διεθνής κοινή γνώμη χαϊδεύει το Ισραήλ και δεν παίρνει δραστικά μέτρα. Η Λωρίδα της Γάζας αποτελεί το 1,5% από την ιστορική Παλαιστίνη. Αυτή τη στιγμή στη Γάζα ζούν 1.500.000 Παλαιστίνιοι. Οι Εβραίοι κατέχουν το 92% της ιστορικής Παλαιστίνης οπού ζούν 6.000.000 Εβραίοι. Δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχει 1 προς 15 φορές περισσότερο έδαφος και κυρίως τα καλύτερα εδάφη της Παλαιστίνης. Αυτό που κάνουν και στην Δυτική Όχθη είναι να δημιουργούν το τείχος της ντροπής , εστίες τύπου απαρχάιντ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους οι Παλαιστίνιοι, το χωριό με την πόλη. Δεν φαίνονται πρόθυμοι να δώσουν λύση και μάλλον θέλουν να δημιουργήσουν ένα «μισοκράτος» της Παλαιστίνης.

Σχετικά με τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ είπε:
«Εμείς ελπίζουμε να γίνει αυτό. Εάν δεν είχαμε την ελπίδα και την αισιοδοξία για να υλοποιήσουμε αυτό το στόχο θα το είχαμε παρατήσει. Με βάση τη συμφωνία του Όσλο που υπεγράφη το 1994, αυτό το πράγμα θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Αλλά οι Εβραίοι να εξακολουθούν να δημιουργούν οικισμούς στη Δυτική Όχθη με την πολιτική της αρπαγής της γης. Δυστυχώς στην πράξη, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν πιέζουν τι Ισραήλ.
Εμείς πιστεύουμε στη δικαίωση του αγώνα μας και στην αντίσταση μας Γι’αυτό το λόγο συνεχίζουμε.»

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος