28/11/08

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ;

Βρε, βρε τι μαθαίνει κανείς αν διαβάζει τον τύπο σφαιρικά, ακόμη και τον… κομμουνιστικό, ακόμη κι αν είναι… μπαγιάτικος. Μέχρι και ότι η περιβόητη Α΄ Διεθνής ιδρύθηκε κατόπιν απαιτήσεως των Αγγλικών εργατικών ενώσεων, για να βάλει φραγμό στη λαθρομετανάστευση, την οποία προωθούσαν οι εργοδότες για να τα οικονομήσουν!!!
Δεν το λέμε εμείς οι «φασίστες» και «ρατσιστές». Έγραψε, λοιπόν, ο Γιώργος Πετρόπουλος στο άρθρο του «Η ίδρυση της Α΄ Διεθνούς», στην ένθετη έκδοση «7 μέρες μαζί» του «Ριζοσπάστη» της 1ης Οκτωβρίου του 2000: «Το Νοέμβρη του 1863 οι Άγγλοι εργάτες απηύθυναν στους Γάλλους συναδέλφους τους μια έκκληση με την οποία τους καλούσαν να συγκροτήσουν μια παγκόσμια οργάνωση.

Στην έκκληση, μεταξύ άλλων, σημειωνόταν: «Η αδελφοσύνη των λαών είναι εξαιρετικά αναγκαία προς το συμφέρον των εργατών. Γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να καλυτερέψουμε τη θέση μας με την ελάττωση των ωρών της εργασίας και με την αύξηση των ημερομισθίων, οι καπιταλιστές μας απειλούν ότι θα μισθώσουν Γάλλους, Βέλγους και Γερμανούς εργάτες που θα αναπληρώσουν την εργασία μας με χαμηλότερη τιμή. Δυστυχώς η απειλή αυτή πραγματοποιείται συχνά…».

Διαβάζοντας αυτά, αλλά και γνωρίζοντας την ξεκάθαρη θέση του Μάρξ-Μαρδοχαίου («Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες, είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς» - “A Warning” , 1865), θα περίμενε κανείς να βρίσκονται τα μαρξιστικά κόμματα στην πρωτοπορία του αγώνα κατά της λαθρομετανάστευσης
Γιατί τα μαρξιστικά κόμματα επιδεικνύουν στις ημέρες μας τέτοια αντιμαρξιστική στάση; Προφανώς, διότι είναι μισθωμένα όργανα της παγκοσμιοποίησης.
Αναρτήθηκε από Σπάρτακος