20/11/08

Η Αλ Κάιντα χαρακτηρίζει τον νέο αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα «σπιτικό νέγρο» και τον προειδοποιεί θα αποτύχει εάν συνεχίσει την πολιτική Μπούς



Ισχυρή επιφύλαξη ότι θα αλλάξει η φιλοϊσραηλινή πολιτική στην Μέση Ανατολή με την εκλογή το Ομπάμα εξέφρασε τόσο η Χεσμπολάχ του Λιβάνου, όσο και η Αλ Κάιντα στο νέο μήνυμα που απηύθυνε από το διαδίκτυο. Μήνυμα που έδειχνε ταυτόχρονα σκηνές από τις συναντήσεις του Ομπάμα με σιωνιστές. Μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία σχετικά με το μήνυμα της Αλ Κάιντα: «Ο Αλ-Ζαουάχρι δηλώνει ότι ο Ομπάμα είναι «ακριβώς το αντίθετο του μαύρου Αμερικανού με τιμή, όπως ο Μάλκολμ Χ». Τον χαρακτηρίζει «σπιτικό νέγρο», ταπεινωτική φράση που υπονοεί ότι εκτελεί εντολές και ταυτόχρονα τον κατηγορεί ότι «γύρισε την πλάτη στις ισλαμικές ρίζες του».

«Το μουσουλμανικό έθνος δέχθηκε με εξαιρετική πικρία την υποκριτική σας στάση [ως προς το Ισραήλ] σημειώνει. «Γεννηθήκατε από μουσουλμάνο πατέρα, αλλά επιλέξατε να σταθείτε στο πλευρό των εχθρών των μουσουλμάνων» αναφέρει ο Αλ-Ζαουάχρι στο μήνυμα απευθυνόμενος στον Ομπάμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επισκεφθεί το Ισραήλ κατά την προεκλογική του εκστρατεία και είχε δεσμευθεί ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν και υπό τη δική του προεδρία να υποστηρίζουν το ισραηλινό κράτος. Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα καλεί τους μουσουλμάνους να συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της «εγκληματικής» Αμερικής και προειδοποιεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θα αποτύχει εάν ακολουθήσει τις πολιτικές του Τζορτζ Ο.Μπους στη Μέση Ανατολή.»

Ανάλογη επιφυλακτική στάση κρατούν απέναντι στην εκλογή Ομπάμα και οι άλλες στρατιωτικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής όπως η Χεσμπολάχ και η Χαμάς.
Πριν ακόμη από την εκλογή του Ομπάμα, ο ριζοσπάστης σεΐχης Γιουσούφ Αλ Καραντάουι είχε εκδώσει ένα θρησκευτικό διάταγμα στο οποίο υποστήριζε τον Τζον Μακέιν: «Προσωπικώς, προτιμώ να εκλεγεί ο Τζον Μακέιν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών. Κι αυτό γιατί προτιμώ τον προφανή εχθρό που δεν συγκαλύπτει, με υποκριτικό τρόπο, την εχθρότητά του απέναντί σου… από τον εχθρό που φοράει ένα φιλικό προσωπείο». Ο Ομπάμα προκαλεί ανησυχία στους μαχητές της Τζιχάντ γιατί είναι ένα νέο πρόσωπο με απήχηση και του οποίου η ανάδειξη υπονομεύει την πεποίθηση ότι το Ισλάμ και η Δύση βρίσκονται σε έναν αναπόφευκτο πόλεμο πολιτισμών. «Οι Δημοκρατικοί σε σκοτώνουν πριν καλά καλά το αντιληφθείς. Είναι σαν φίδι του οποίου το άγγιγμα δεν το αισθάνεσαι παρά μόνον μέχρις ότου το δηλητήριο εισέλθει στο σώμα σου», σημειώνει ο Καραντάουι.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος