4/11/08

28 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ: Παρέλαση στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου




Οι μαθητές του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δερείου υπό τη καθοδήγηση της δασκάλας Χαράς Νικολοπούλου, ντυμένοι στα γαλανόλευκα παρέλασαν όλο ζωντάνια, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν με πάθος τα εμβατήρια του 1940, σήκωσαν ΨΗΛΑ τις ελληνικές τους σημαίες και τραγούδησαν περήφανα τον Εθνικό μας ύμνο. Συγκίνηση προκάλεσε ο μαθητής Αλί Μπαϊνίζ που αφιέρωσε το ποίημα που απήγγειλε στον παππού του που έχασε το πόδι του σε μάχη στα βουνά της Πίνδου μαχόμενος για την ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Δίπλα στους μαθητές γονείς τους (με τις παραδοσιακές φορεσιές-μαντήλες-σαρίκια) να καμαρώνουν τα παιδιά τους και να χειροκροτούν την αξιέπαινη προσπάθεια της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικολοπούλου.
Η παρέλαση έγινε παρά τις απειλές των εγχώριων πρακτόρων και των "επαγγελματιών Τούρκων" που απειλούσαν πως δεν θα αφήσουν να γίνει η παρέλαση. Όλοι αυτοί που απειλούσαν και έλεγαν πως δεν θα αφήσουν να γίνει η εκδήλωση όχι μόνο δεν προσήλθαν στον χώρο αλλά ήταν εντελώς εξαφανισμένοι. Και να σημειωθεί πως όλο αυτό το κλίμα τρομοκρατίας είχε την κάλυψη του δημάρχου και των τοπικών φορέων!!!!!! Όμως δεν τους πέρασε. Η παρουσία των κατοίκων και ομάδας εθνικιστών δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια.

Οι ξεχασμένοι κάτοικοι του ακριτικού αυτού χωριού είναι και δηλώνουν Έλληνες παρά την αδιαφορία του προδοτικού νεοελληνικού κράτους που αφήνει τους Τούρκους πράκτορες να αλλωνίζουν ανενόχλητοι και να διαμορφώνουν καταστάσεις και συνειδήσεις. Οι κάτοικοι όμως "φυλλάτουν Θερμοπύλες". Και σε αυτήν τους τη μάχη δεν θα είναι μόνοι.

Στην εκδήλωση στο Μεγάλο Δέρειο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Πυρήνα Βόλου.
Αναρτήθηκε από Σπάρτακος