24/8/08

Η αλήθεια για την Γεωργία, οι ομογενείς μας και η στάση της κυβερνήσεως


Απάντηση στην κυβέρνηση και στις ενέργειες Μπακογιάννη από τον Παμποντιακό Σύλλογο. Η αλήθεια για τα γεγονότα του Καυκάσου, που βάναυσα διαστρεβλώνεται από τα ελεγχόμενα από την αμερικανόδουλη πλουτοκρατία ΜΜΕ της χώρας μας, είναι ότι η Γεωργία επετέθη πρώτη και βομβάρδισε αμάχους!

Στις 13 Αυγούστου μάλιστα με ολοήμερο πένθος όλη η Ρωσία, θρήνησε τους 2.000 νεκρούς της. Σύσσωμος ο Ρωσικός λαός συγκεντρώνει τρόφιμα, ρούχα και διαθέτει τα σπίτια του για την Στέγαση των 30.000 προσφύγων. Η κυβέρνηση των Αθηνών όμως στέλνει βοήθεια μόνο στους Γεωργιανούς και όχι στους κατοίκους της Οσετίας, ανάμεσα στους οποίους ζουν και Έλληνες. Σκόπιμα επίσης κρύβουν τα ΜΜΕ ότι ο Ελληνικός πληθυσμός της περιοχής έχει υποστεί σκληρούς διωγμούς από τους Γεωργιανούς τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο όσοι ξέρουν τι συμβαίνει στον Καύκασο γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις πολεμικές συγκρούσεις στο παρελθόν οι Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό των Αμπχαζίων και των Οσετών εναντίον των Γεωργιανών. Είναι γνωστό επίσης ότι η Γεωργία με μία «πορτοκαλί επανάσταση» που έστησαν ο Σόρος και οι αμερικανοί έχει το σημερινό καθεστώς, με το οποίο έχει καταστεί πιόνι των αμερικανών και των τούρκων στην περιοχή.

Για όσους αμφιβάλουν παραθέτουμε την παρακάτω είδηση:
“Θάνατος ομογενούς. Στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλι, παραμένουν τα τρία μέλη της οικογένειας του Ιβάν Μιχαηλίδη, όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο 78χρονος ομογενής σκοτώθηκε στο Τσχινβάλι. Στο μεταξύ 25 πρόσφυγες, ελληνικής καταγωγής ή σύζυγοι ομογενών μας, είχαν φτάσει έως αργά χθες το βράδυ στο Βλαδικαυκάζ, όπου και θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας.”Γιατί αλήθεια οι Έλληνες που ζουν στην Οσετία να ζητούν καταφύγιο στους Ρώσους και όχι στους Γεωργιανούς; Αυτό δεν λέει τίποτε στην κυβέρνησή μας; Όμως, απάντηση και μάλιστα λεπτομερή για το τι συμβαίνει στην περιοχή και το πόσο εθνικά απαράδεκτη είναι η στάση των κυβερνώντων δίνεται από το παρακάτω δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες:

«Για τους Έλληνες της Ν. Οσετίας
Με τον ίδιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο που η διακυβέρνηση Σαακασβίλι υποκίνησε την καταπάτηση των περιουσιών και τις δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος του γηγενούς ελληνισμού στη Γεωργία, τσαλαπάτησε και την έννοια της ολυμπιακής εκεχειρίας με την πολεμική επίθεση στη Νότια Οσετία, που στόχευσε τους αμάχους για να εκδιωχθούν από τις εστίες τους, να επιτευχθεί “απελευθέρωση” από τον αυτόχθονα πληθυσμό και αντικατάστασή του με εποίκους, δοκιμασμένο σενάριο κατά του αυτόχθονα ελληνισμού στη Γεωργία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από το 2004 καταγγείλαμε την πολιτική Σαακασβίλι για τις επιθέσεις και δολοφονίες εις βάρος του ελληνικού πληθυσμού στη Γεωργία και την καταπάτηση των περιουσιών του από Γεωργιανούς εποίκους με ανοχή και υποστήριξη των Αρχών.

Πριν από την επίσκεψη του Μ. Σαακασβίλι στην Αθήνα (2007), απευθύναμε στην ελληνική πολιτική, πολιτειακή ηγεσία και στο υπουργείο Εξωτερικών, επιστολή-καταγγελία για τα συμβάντα, για να απαιτήσουν σεβασμό της ζωής και των περιουσιών των Ελλήνων στη χώρα του, όπου από 104.000 έμειναν λιγότεροι από 15.000.

Η λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη (για την απόσχιση του Κοσσόβου, υπέρ ισχυρής “ΝΑΤΟϊκής” Αλβανίας, υπέρ εγκατάστασης νέων πυραύλων στην Τσεχία και στην Πολωνία αν και δεν κινδύνευαν ζωές Ελλήνων και δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της) δεν βρήκε τίποτα να δηλώσει για τις δολοφονίες δεκάδων Ελλήνων και χιλιάδων Οσετινών από το καθεστώς Σαακασβίλι.

Αντίθετα δεν έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα η άμεση επιστροφή των περιουσιών μας στο γεωργιανό έδαφος. Η ελλαδική κυβέρνηση μπορούσε τουλάχιστον να αναλάβει πρωτοβουλίες, που έχουμε προτείνει, να καταδικάσει, έστω και τώρα, την ύπουλη επίθεση του καθεστώτος Σαακασβίλι στη Ν. Οσετία και αντί να παρακολουθεί άπρακτη τα γεγονότα, να ανακοινώσει αποστολή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας στην Οσετία, στο βόρειο τμήμα της οποίας διαμένουν χιλιάδες Έλληνες».

Το Δ.Σ. του Παμποντιακού Συλλόγου «η Αργώ»

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος