24/8/08

Ολυμπιακοί Αγώνες και ρεκόρ για...εξωγήινους


Το όνομα του είναι Γιουσέιν Μπόλτ και εκπροσώπησε την χώρα του Τζαμάικα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, προσφέροντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη χώρα του τρέχοντας στον τελικό των 100μ. σε χρόνο 9,69!! σπάζοντας όλα τα μέχρι τώρα ρεκόρ, αλλά και ξεπερνώντας τα ιατρικώς και επιστημονικώς όρια και αντοχές του ανθρώπινου σώματος.
Εδώ και πολλά χρόνια το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο, οι αθλητές σηκώνουν περισσότερα βάρη, τρέχουν γρηγορότερα, κολυμπούν ταχύτερα, πηδούν ψηλότερα και μακρύτερα.

Ποιό είναι όμως το αύριο του αθλητισμού;

Άνθρωποι γαζέλες;
Άνθρωποι σαϊτες;
Άνθρωποι αεροπλάνα;
Άνθρωποι κάτι σαν τον Προμηθέα δεσμώτη που σήκωνε στην πλάτη του τα βάρη όλης της γης την ώρα που ένα όρνεο του κατέτρωγε το συκώτι; (και τα αναβολικά το ίδιο πράγμα κάνουν)
Άνθρωποι υπεράνθρωποι;
Άνθρωποι εξωγήινοι;

Η ευγενής άμιλλα πάντα έλειπε από τις αθλητικές διοργανώσεις. Κανένας αθλητής δεν αγωνίζεται για το δάφνινο στεφάνι. Όλοι μάχονται για τις χορηγίες, για τα πρίμ, για να βολευτούν στο δημόσιο και να κάνουν πλουσιοπάροχες διαφημίσεις αθλητικών ειδών και προϊόντων. Οι αθλητές διδάσκονται να σπάνε τα ρεκόρ των προηγούμενων και να στοχεύουν σε όλο και υψηλότερες επιδόσεις και εντυπωσιακά ρεκόρ, και όχι να επικρατούν των υπολοίπων συναθλητών τους ανεξαρτήτως επιδόσεων. Το οφείλουν στους κάθε λογής σπόνσορες-χορηγούς και πάσης φύσεως χρηματοδότες που μπροστά στα δις των κερδών τους δεν υπολογίζουν καμιά ανθρώπινη ζωή.

Ώσπου η όλη κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα. Αθλήτριες που θυμίζουν τον Τζίμη Λόντο σηκώνουν ίσα με ένα τριαξονικό φορτηγό. Αθλητές με κρυστάλλινο βλέμμα και απερίγραπτο μυϊκό σύστημα, τρέχουν σαν τον άνεμο, ξεπερνούν την γαζέλα και πάνε να πιάσουν την ταχύτητα των υπερηχητικών αεροπλάνων. Αθλητές πειραματόζωα, κατασκαυάσματα της ντόπας, των χημικών-βιολογικών εργαστηρίων (Αν.Γερμανίας-ΕΣΣΔ, ΗΠΑ-Balco, Κίνας κ.α) και των.......12.000 θερμίδων ημερησίως!!!!!!!

Έλεος πια! Δεν είναι μόνο η αηδία που προκαλεί όλο αυτό το πράγμα στους νηφάλιους και συνηδειτοποιημένους λάτρεις του αθλητισμού, είναι και η ανησυχία. Ανησυχία για τους αθλο-εξωγήινους τους μέλλοντος. Γιατί κάποιο από αυτά, μπορεί να είναι το παιδί μας ή το εγγόνι μας....

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος