29/7/08

ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΜΝΗΜΗ 2008


«Στα Μονοπάτια των Ηρώων»
Σάββατο 26 Ιουλίου και όπως κάθε χρόνο στα τέλη του μηνός, βρεθήκαμε ξανά στο Μεγάλο Πεδίο των Αθάνατων Ηρώων της Μάχης των Θερμοπυλών. Σιωπηλοί και γεμάτοι δέος, οι πρώτοι συναγωνιστές ξεκίνησαν από νωρίς τις εργασίες για την εκδήλωση, ενώ εκατοντάδες ακόμα συναγωνιστές κατεύθαναν για να ενωθούν στην νέα Φάλαγγα των Εθνικιστών.Λίγο πριν τις 8 όλα ήταν έτοιμα να αρχίσουν. Τα τύμπανα έδιναν το Υπερήφανο Κάλεσμα και ο καθένας πήρε την θέση του στην παράταξη εμπρός στον Βασιλέα Λεωνίδα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή δώθηκε ξεκάθαρα το στίγμα της ιδιαίτερης αυτής Τελετής: «Δεν είμαστε σήμερα εδώ για μνημόσυνα και κλάψες… Δεν είμαστε εδώ σαν γραφικοί προγονόπληκτοι… Ήρθαμε να ανανεώσουμε τον Αγωνιστικό μας Όρκο, σαν προσκυνητές της Πατρώας Λατρείας του Αίματος και της Τιμής! ΦΥΛΑΤΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!»

Οι ομιλίες ήταν σύντομες και λιτές όπως αρμόζει στο περιβάλλον και την Ιδέα της εκδήλωσης. Πρώτος ομιλητής ο εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ που τόνισε ότι μέσα σε έναν κόσμο που σαπίζει στην αδιαφορία και την σαπίλα, οι Έλληνες Εθνικιστές πρέπει να παραμείνουν Όρθιοι και αδιαπραγμάτευτοι και κάλεσε κυρίως τους νεότερους συναγωνιστές να πυκνώσουν τις Τάξεις μας στον Αγώνα για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Στη συνέχεια απεύθυναν Χαιρετισμό Μέλη Εθνικιστικών Πυρήνων αλλά και ένας Ιταλός συναγωνιστής που εκπροσωπούσε την δραστήρια οργάνωση της Casa Pound Ρώμης. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι όλη η εκδήλωση είχε ζωντανή αναμετάδοση μέσω του internet και συγκεκριμένα από την ελληνική εκπομπή Ράδιο Αντίσταση.Επόμενος ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ που πραγματικά ήταν χείμαρος οργής κατά των νεοραγιάδων και τόνισε ότι δεν περιμένουμε τίποτε από κανέναν εθνοσωτήρα ή των επαγγελματιών ελλαδέμπορων και πως πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά Πιστοί στην Ηγεσία του Κινήματος.

Τελευταίος ομιλητής ήταν το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης: «Ας ανάψει το Ιερόν Πυρ και μία-μία οι δάδες ας λάβουν τη θέση τους στο μέσον της παρατάξεως. Όπως ακριβώς οι ψυχές των νεκρών έλαμψαν για λίγο πάνω απ’ το ιερό πεδίο των Θερμοπυλών, πριν λάβουν την έσχατη οδό για τα Ηλύσια Πεδία, διαχρονικά κείμενες στο πλάι των αιωνίων νεκρών της αιωνίας Ελλάδος. Σαν ένα φωτεινό ρεύμα μέσα στο απέραντο πέλαγος του χρόνου… Και έτσι, όπως οι φλόγες φωτίζουν τον ελληνικό ουρανό, εδώ στις αιώνιες Θερμοπύλες, η σύναξή μας η μυστική φανερώνεται. Όπως προβάλλεται το αρχαϊκό Λάμδα της Λακεδαιμόνος μέσα σ’ έναν κυματισμό από εκατοντάδες ελληνικές σημαίες και αρχαίους ελληνικούς μαιάνδρους. Έτσι, εν πλήρη ευταξία, η παράταξις αναδεικνύει τον προορισμό του Κινήματος. Είναι η Ασπίδα της Σπάρτης που καρτερικά φυλάττει το σώμα της Ελλάδος. Συνεχίζουμε τον μοναχικό μας δρόμο, υπομένοντας τις διώξεις, τις συκοφαντίες, τα συνεχή χτυπήματα των εχθρών, που πληγώνουν με χαρακιές τον όγκο της ασπίδος μας. Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης Αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας Κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της Πόλεως.»Παράλληλα με τα λόγια αυτά, μια ομοιόμορφη ομάδα Χρυσαυγιτών λάμβανε το πυρ από το φλεγόμενο Λάμδα και πήρε την θέση της μπροστά από το Μνημείο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή… Τα βλέμματα όλων αποφασισμένα. Μία αληθινή Μυσταγωγία που προκαλούσε τον σεβασμό σε κάθε περαστικό που πλησίασε και παρέμεινε σε στάση προσοχής μαζί μας.

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2008… Από την Αιώνια Δόξα της αρχαίας Ελλάδος στο ζοφερό σήμερα. Η ελπίδα αναγεννιέται. Τίποτε δεν τελειώνει όσο υπάρχουν όλοι εκείνοι που δεν παραδίδονται στον ωχαδερφισμό και την δειλία. Από την ποτισμένη με Αίμα Ηρώων γη, ανανεώσαμε τον Όρκο μας για να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στα Μονοπάτια Εκείνων των εκλεκτών Ελλήνων διαβήκαν την σφαίρα του Μύθου ως Θριαμβευτές.
Αναρτήθηκε από Σπάρτακος